maandag 2 juli 2012

7 quick takes....


  1. Overmorgen gaat de wekker vroeg, heel vroeg. In deze koude wintermaanden is helemaal niet fijn om in het donker, als het nog koud is, op te moeten staan maar ik denk dat het Woensdag geen probleem zal zijn. We vliegen dan namelijk naar Madagaskar. Onwerkelijk dat het bijna zo ver is.. Maar ook zóóó leuk!
  2. Ik hoop dat ze op het vliegveld lief voor me zullen zijn. Ik ga veel te veel bagage hebben aangezien ik allemaal lesmateriaal en boeken mee ga nemen naar Madagaskar. Gelukkig laat ik dat allemaal daar, op de terugweg zal ik dus super veel ruimte hebben voor chocolade, vanillebonen en kaneel zodat ik als we terug zijn kan koken met de smaak van Madagaskar.
  3. Het weekend was leuk, gisteren kwamen Abigail, grote Ashton en kleine Ashton bij ons voor lunch. Deze keer hoefde ik niet zelf te koken maar werden we verwend door Abigail die voor ons een heerlijke Zimbabwaanse maaltijd maakte… Het herinnerde me aan het eten in Kenia, en dat gevoel werd helemaal compleet doordat we met onze handen moesten eten… ‘dan komt het eten namelijk veel beter tot zijn recht’.
  4. Ashton wordt 2 in September en het is echt genieten om met hem te spelen. Ik had een paar kinderboekjes gekocht en hij vond het geweldig om voorgelezen te worden. Steeds kwam hij met nieuwe boekjes aanzetten. De boekjes zijn overigens niet voor mijzelf maar voor een bibliotheek die we gaan opzetten bij ons in de kerk. Voor de meeste mensen in Engels niet hun eerste taal en boekjes voorlezen aan de kinderen kan een goed middel zijn om samen de taal te leren. Helaas hebben de meeste gezinnen het niet al te breed, geld voor boekjes is er zeker niet. Ik hoop dat de bieb echt en succes gaat worden!
  5. Vandaag lever ik een nieuw onderzoeksprotocol in bij de ethische commissie. Mijn tweede zelfstandige onderzoek is een vervolg op de eerste. In de eerste onderzocht ik wat er nu eigenlijk gebeurd qua zorg voor moeder en kind tijdens de bevalling, in dit tweede onderzoek ga in verloskundigen interviewen om hun houding en kennis daarover te onderzoeken. Het zal echt interessant zijn!
  6. Mijn baas gaat bijna verhuizen, morgen zal de laatste keer zijn dat ik bij haar thuiskantoor werk. Gelukkig hebben we een nieuw kantoor gevonden. Het idee achter het kantoor pand waar we gaan werken is om mensen die ontwikkelingswerk doen bij elkaar te brengen. We hebben al kennis gemaakt met de mensen die zich met microfinanciering bezig houden en er is ook een groep mensen bezig met een landbouwproject. Ik denk dat het een uitdagende werkomgeving zal zijn!
  7. De komende weken zullen druk zijn. De week dat we terug komen uit Madagscar arriveert Annelies uit België. Ze zal voor 4 weken blijven. Tijdens die 4 weken komt Imke (hartmuts Zusje) ook nog langs voor een week en de dag dat Annelies vertrekt vertrek ik waarschijnlijk naar Uganda met daarop aansluitend een lang weekend in Kenia om vrienden daar op te zoeken…. Leuk leuk! 

1 opmerking:

Anoniem zei

Die foto: too cute! Cléo

Dit vind je misschien ook wel leuk...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...