woensdag 11 april 2012

7 quick takes...

  1. Deze ‘quick takes’ zijn een beetje laat maar dat komt omdat we maandag op de lange maar oh zo mooie terugweg waren vanuit de Noordkaap. Ik ga ook een beetje vals spelen en alle takes zullen over deze trip gaan, genoeg te vertellen denk ik zo.. Foto’s komen hopelijk later nog.
  2. We hebben het paasweekend doorgebracht bij een vriend die daar vandaan komt en hebben ontzettend genoten. Zijn ouders wonen in Augrabies National Park en daar hebben we ook geslapen. Het park is er vooral om een enorme waterval in de Oranje Rivier te beschermen. Met ontzagwekkende kracht en hoeveelheden klettert het water er 56 meter naar beneden. Adembenemend.
  3. Naast de watervallen is er ook een natuurreservaat waar we rondgereden hebben. We hadden verwacht om vooral wat ‘kleiner’ wild te zien en waren dan ook behoorlijk verbaasd toen we ineens oog in oog stonden met een paar prachtige giraffen. Grappig detail; de giraffen zijn hier over de generaties kleiner geworden dan ‘normale’ giraffen. Er zijn in dit gebied namelijk haast geen bomen en het heeft dus geen voordeel om lang te zijn.
  4. Ashwill (de vriend die we kwamen bezoeken) zijn ouders hebben 4 jaar geleden een stuk grond gekocht om daar een boerderij te beginnen. En dat is ze goed gelukt, ze hebben kippen, schapen, geiten, koeien, paarden en varkens. En kuikentjes, lammetjes en biggetjes... die natuurlijk veel leuker zijn. We hebben we ook een nachtje doorgebracht op de boerderij. Het was volle maan, en terwijl we buiten een ‘Potjie’ aan het maken waren op het vuur ging aan de ene kant de zon onder en kwam aan de andere kant de maan op. Wat een majestueus gezicht, wat een creatieve schepper…
  5. Ik ben gek op lange autoritten. Vooral hier in Zuidelijk Afrika. De wegen zijn prima dus je wordt niet uren lang heen en weer geschud. Dit weekend hebben we twee keer een hele dag gereden ,maar we hebben ons geen moment verveeld. CD’s met lekkere meezingers om de sfeer er in te houden. Een andere CD’s met preken en toespraken om de tijd goed te besteden, die steeds weer gestopt wordt omdat we over het onderwerp willen doorpraten. Een koelbox vol met zelfgemaakte lekkernijen (padkos heet dat hier) en de camera binnen handbereik om foto’s te maken van alle schitterende dingen die we tegen komen.
  6. Een groot deel van onze reis ging door de Karoo, dit betekend ‘ land van dorst’ en dat is een prima beschrijving. Eindeloze vlaktes met rotsen, gras en af en toe een schaap. De wegen zijn kaarsrecht en leeg. Aan de horizon zie je af en toe een windmolen om water uit de grond te pompen en om de 100 kilometer is een dorp. Het is er geweldig op een niet te bevatten manier. De eindeloze nietsheid, en het contrast met de dorpen waar door weer en wind geharde mensen al generaties lang met succes een bestaan opbouwen. Kleine winkeltjes waar ze de leukste zelfgemaakte spullen verkopen, heel veel landbouw winkels met tractor onderdelen, schapenvoer en zaaigoed. Het leukste is om te eten bij een van de restaurantjes. Er wordt typische ‘boerenkos’ geserveerd. Eerlijk eten, lekker veel suiker en vet en ingemaakte groenten. Over de boerenkos zal ik nog een keer een blog schrijven.
  7. Nu zijn we weer thuis, en gaat het leven weer zijn gewone gang, hoewel gewoon? Over minder dan 3 weken landt mijn lieve zus hier en zullen we samen met haar genieten van alles wat de Kaap te bieden heeft.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een heerlijke vakantie!

Anoniem zei

Wat een heerlijke vakantie!

pappa zei

Zulke verhalen geven me een heimwee gevoel ofzo.

Dit vind je misschien ook wel leuk...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...