woensdag 22 februari 2012

Life in Cape Town.... Strand

Ik had een heleboel strandfoto's en moest er gewoon even een paar online zetten. Niet om op te scheppen, maar gewoon om jullie te overtuigen om ons een keertje te komen bezoeken. Omdat Kaapstad op een schiereiland ligt zijn er in de nabije omgeving tientallen kilometers strand. Dus als je niet weet wat je moet doen, of als je het juist wel weet, is het strand een aangename oplossing. Overdag in de zomers hitte bakken in de zon, of 's avonds om af te koelen na een werkdag. Dat laatste is iets wat we overigens vaak doen. Een groep vrienden, een picknickkleedje, lekker eten en een ondergaande zon zijn de benodigde ingredienten voor een geslaagde strandavond! Om te zwemmen is het trouwens niet echt ideaal, tenzij je een pinguin bent, door de Bengualastroom is het water ijskoud. Grappig detail is dat het water in de winter meestal een paar graden warmer is dan in de zomer.

De vele verschillende strandjes hebben ieder hun eigen karakter. Wil je zien en gezien worden? Dan ga je naar Camps Bay. Wil je leren surfen? Dan moet je in Muizenberg zijn. Wil je omringt worden door natuurschoon en het liefst geen andere mensen zien? De stranden bij Kaap de Goede Hoop zijn ideaal voor jou... Mijn favorieten zijn het prachtige, rustige, maar winderige Llandudno en het gezellige en gemakkelijk te bereiken Clifton 4th... Wie komt er mee de volgende keer?

2 opmerkingen:

Ties Sikkema zei

Llandudno..... loeiheet zand,ijskoud water, scherpe stenen, zandstralende wind. Kom zo snel mogelijk om mee te gaan!

Regenhart zei

Anneke!! "Llandudno" is een kuststadje in Wales, wist je dat?? Het is zowat mijn favoriete plek in Engeland - ik heb er zelfs een blog overgeschreven een paar maand terug! Ga maar eens kijken op www.shredinaglassbowl.wordpress.com!!

Dit vind je misschien ook wel leuk...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...