maandag 18 maart 2013

7 quick takes...


  1. Ik ben weer heerlijk thuis en blij de komende paar weken gelukkig ook thuis. Ik begin echt een huismutsje te worden. Het is zo leuk om samen met Hartmut te klussen in ons nieuwe huis.
  2. Dit weekend zijn we druk bezig geweest met de logeerkamer, we hadden dan ook een goede deadline. Woensdag komen Hartmuts ouders. Het is hier een lang weekend dus we gaan samen lekker genieten. Vorige week hebben we voor weinig geld een heel lekker bed weten te kopen dus dat logeren komt helemaal goed. Laat maar weten wanneer je komt…
  3. De foto is ook van dit weekend. Bij Hartmuts werk was spitbraai georganiseerd. Het vlees, een schaap in dit geval, hangt minimaal 4 uur boven de gloeiend hete vlammen en kolen maar het is de tijd wel waard. Ik heb nog niet vaak zo lekker sappig vlees gehad. En normaal gesproken vind ik schaap niet eens zo lekker!
  4. Zaterdagavond zijn we naar het theater geweest. Vlak bij ons huis is een heel mooi openlucht theater waar ze iedere zomer stukken van Shakespeare spelen. Het is een echte ervaring, met veel lichtjes, kraampjes met koffie en ijs en alle toeschouwers de dekentjes hebben meegenomen om zichzelf waar te houden.  Dit jaar was Een midzomernachtdroom aan de beurt en we hebben allebei ontzettend genoten. Het was ontzettend professioneel gedaan. Ik denk dat een nieuwe traditie geboren is….
  5. De conferentie vorige week was ontzettend goed. Ongeveer 160 Zuid Afrikaanse verloskundigen, gynaecologen en neonatologen die samen nadachten over hoe moeder en kind zorg in Zuid Afrika verbeterd kan worden. Het maakte niet uit of je student of professor was, als je iets nuttigs te zeggen had werd er naar je geluisterd.. inspirerend en verfrissend!
  6. De conferentie was in een beachresort. Heel erg leuk natuurlijk, maar het was wel duidelijk dat het zo ingericht was dat mensen zich helemaal van de buitenwereld kunnen afsluiten. Ik had namelijk niet een nieuwszender op de TV in mijn kamer. 7 sport zenders (zich afsluiten van sport gaat te ver voor een Zuid Afrikaanse man) een paar film zenders, muziek zenders… maar niet één nieuwszender!
  7. Voor ik terug vloog naar Kaapstad moest ik een paar uur op het vliegveld in Port Elizabeth wachten, wat helemaal geen straf was want daar woont een vriendin die ik al twee jaar niet gezien had. Het was zo leuk om elkaar weer te zien en bij te kletsen. Ze is ook verloskundige en het was super om haar ervaringen te horen…  

2 opmerkingen:

Anoniem zei

heerlijk om je weblogs weer even bij te lezen. Je schrijft op een erg fijne manier.
Gaaf wat voor werk je mag doen en vanuit welke basis je dat mag doen (geestelijk en woonplek en huwelijk). Wat een prachtig voorrecht. Gewoon baie lekker. Zegen voor jullie samen en de plek die je mag innemen temidden van de zooi op naar de MOOI!
Grtz.Gert

Cléo zei

Een huismutsje? :) Ik lust normaal ook geen schaap, en na vier uur boven zo'n kolenbak lijkt het me kurkdroog, verrassing. Dat Shakespearetheater moet heerlijk zijn! Ik zou zo graag nog eens naar zuidelijk Afrika komen, met ons gezinnetje... Misschien toch maar mee beginnen spelen met de lotto.

Dit vind je misschien ook wel leuk...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...