woensdag 10 oktober 2012

Ruth, nyako maber...

Mensen die me al een lange tijd volgen hebben ongetwijfeld verhalen gehoord over Ruth, mijn Keniaanse vriendin met wie ik  heel veel heb samen gewerkt en met wie ik nog altijd veel contact heb. Toen ik een paar weken geleden in Kenia was was het geweldig om haar weer te zien en om te horen hoe het met haar gaat. Ruth is een prachtvrouw, gedreven en slim, een vrouw die veel kan betekenen voor de toekomst van Kenia.

Twee week geleden vertelde ze me dat ze in het ziekenhuis lag met iets wat het meest leek op een longontsteking, ze vroeg of ik voor haar kon bidden. In de dagen daarna probeerde ik tevergeefs contact te zoeken tot ik gisteren ineens een mailtje kreeg van haar broer. Ze is sinds bijna twee weken opgenomen op de intensive care omdat er complicaties opgetreden zijn met haar hart en haar longen. Ze is afhankelijk van zuurstof en sondevoeding en reageert maar heel langzaam op de medicatie. Meestal slaapt ze en als ze wakker is kan ze haast niet praten. Tot nu toe heeft de ziektekosten verzekering alles betaald maar die hebben duidelijk gemaakt dat het limiet bereikt is en dat verdere kosten voor haarzelf zijn. In Keniaanse ziekenhuizen moeten behandelingskosten altijd vooraf betaald worden, en als er geen geld is wordt de behandeling niet gegeven en kan een patient zomaar op straat gezet worden. Ruth studeert, en haar broer is de enige in de hele familie met een betaalde baan. Haar ouders leven van een kleine boerderij vlakbij Kisumu.

Ik maak me heel erge zorgen en bid dat de dokters er achter komen wat er precies mis is zodat ze Ruth kunnen behandelen. Ik bid ook dat er geld beschikbaar komt zodat ze niet op straat gezet wordt voor ze beter is. Het voelt zo oneerlijk! Bidden jullie mee?3 opmerkingen:

Ciska zei

Ik zal voor haar bidden.

Cléo zei

Natuurlijk x

Ina Postma zei

Dit berichtje heb ik dus gemist. Zondagmorgen van je moeder gehoord dat ze intussen overleden is. Wat triest. Heel veel sterkte!

Dit vind je misschien ook wel leuk...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...