maandag 6 mei 2013

7 quick takes...


In verband met een veel te lange to do list 7 hele korte takes.
  1. De foto is van Hartmut in het dak. Hij had een hanglamp gemaakt voor de zitkamer en die moest opgehangen worden. Huizen hier hebben bijna nooit een tweede verdieping dus onder ons dak is vooral een hoop stof, een wirwar aan kabels en de geizer.
  2. Vanmiddag ga ik naar het vliegveld om Marieke en haar man Jabco op te halen. Marieke en ik woonden en werkten samen in Kenia en ik kijk er ontzettend naar uit om een paar dagen met ze door te brengen.
  3. Dit weekend zijn we met vrienden sushi gaan eten, sushi is hier enorm populair maar wij hadden het nog niet vaak echt gegeten. We waren aangenaam verrast. Heerlijk!
  4. Hartmut en ik het zijn het burgerlijk saai met elkaar eens in de meeste gevallen, dit weekend hadden we echter een (uiterst belangrijk ;-)) meningsverschil en moest we er een jury bijroepen. Dan is whatsapp toch wel ideaal. De vraag was of we de koffietafel die Hartmut gemaakt had wit moesten verven of gewoon onbehandeld laten. Hartmut’s mening (het onbehandeld laten) kreeg de meeste stemmen…
  5. Gisteren hoorde ik een verhaal dat me er weer van overtuigde dat oorlog gevochten wordt door politici en niet door individuele soldaten. Een bekende makelaar in Kaapstad was in de tweede wereld oorlog een piloot voor het Britse leger. Hij schoot een Duits vliegtuig neer en werd zelf even later neergeschoten. De piloot van het Duitse vliegtuig en hijzelf kwamen naast elkaar in het ziekenhuis terecht en werden beste vrienden…
  6. Dit weekend hebben we twee wijnranken gekocht. We hebben heel veel zon in onze tuin dus over een paar jaar hoop ik onze eerste eigen wijn te presenteren ;-)
  7. Het is nog steeds heerlijk weer. Erg koud ’s nachts, maar heerlijk warm overdag.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Zalige Quick Takes!

Cléo zei

Dat van die tafel is zo schaamtelijk herkenbaar...

Dit vind je misschien ook wel leuk...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...