vrijdag 15 juni 2012

Life in Cape Town... The passion Gap

Als je in een andere cultuur woont kom je af en toe dingen tegen die je gewoon echt niet begrijpt, of eigenlijk ook gewoon niet wil begrijpen. Een van die dingen is 'the passion gap' (het passie gat), een zeer wijdverbreid  verschijnsel onder de Kaapse kleurlingen. Een passion gap ontstaat door het bewust uittrekken van de vier voortanden van de bovenkaak. Soms gebeurt dat bij een tandarts, maar de meeste mensen vinden dat onzin en laten het doen door een oudere broer, vriend of zelfs vader. Het is onderdeel van het volwassen worden, een symbool van schoonheid en men zegt dat zoenen met iemand met een 'passion gap' veel lekkerder is.
Samuel zegt: 'Ik heb twee jaar geleden mijn voortanden er zelf uitgetrokken. Het is onderdaal van modieus zijn, de meeste van mijn vrienden hebben het om dezelfde reden gedaan. Het doet nog steeds zeer maar ik vind dat het er cool uit ziet dus de pijn is het waard. Ik wil dat mensen aan me kunnen zien dat ik een kleurling ben, het gat in mijn boventanden bewijst wie ik ben.'


Men zegt dat oorspronkelijk het tanden uittrekken vooral was bedoeld om ruimte te maken voor gouden tanden. Gouden tanden waren een teken dat je het gemaakt had in je leven, dat je rijk was. Kaapse kleurlingen hebben het zo lang gedaan dat ze de eigenlijke reden vergeten zijn,  sommige mensen krijgen nep tanden, het liefst met een, of meerdere gouden tanden ertussen maar de meeste mensen laten het gewoon leeg, ze zeggen dat er niets mooier is dan zo'n tandenloze glimlach....1 opmerking:

Ciska zei

Geef mij toch maar een man met al zijn tanden ...
Je blog is veranderd!

Dit vind je misschien ook wel leuk...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...