maandag 18 juni 2012

7 quick takes.....



  1.   1.  Het uiterlijk van mijn blog is veranderd. Ik heb te weinig online tijd om het echt helemaal naar mijn zin te maken maar ik wilde graag wat anders. Wat vinden jullie er van?
  2.   2. Ik zal toch maar weer een weer-take schrijven, gewoon omdat het weer in Kaapstad dat waard is. De afgelopen paar weken heb ik veel geklaagd over hoe koud het wel niet was. Dat was dit weekend wel even anders, Zaterdag hebben Hartmut en ik Devils Peak een eind beklommen, in korte broek, t shirt en zonnebril, want het was windstil en bijna 25 graden. Hoera voor de Kaapse winter.     
  3.   3. Ik heb bewust de voetbalwedstrijd niet gekeken gisteren, de afgelopen twee wedstrijden die ik keek waren niet echt goed voor mijn hart en gemoedstoestand en de score alleen via smsjes volgen was wel zo rustig.
  4.   4. Afgelopen woensdag hebben we met onze Bijbelstudiegroep soep en brood uitgedeeld onder de daklozen in Kaapstad, hartverscheurend om te zien dat je een hele pan soep leeg krijgt door 200 meter te lopen, zo veel dak en thuisloze mensen. Maar ook mooi om niet meer ‘de dakloze’ te zien, maar te weten dat hij William heet, dat zij Esther heet… mensen met een verhaal en een naam, niet alleen een nummer in Kaapstads slechte boeken.
  5.   5. Zaterdag hadden we een pre-wedding feestje. Vrienden van ons gaan in Griekenland een 'big fat Greek wedding' hebben, aangezien zij Grieks is. Daar kunnen we helaas niet bij zijn, omdat we dan in Madagscar zullen zijn, maar  het voorproefje was al leuk en bijzonder genoeg.
  6.   6. Mijn zus heeft haar rijbewijs in een keer gehaald en gelijk ook al een auto gekocht, ik ben zo trots op haar!
  7.    7.  Soms vraag ik me af in wat voor wereld we leven, afgelopen zaterdag werd ik gebeld dat het 4 jarige dochtertje van een van de meiden in Mater Domini verkracht was door een man die werkt bij haar creche. Afschuwelijk.. willen jullie voor haar bidden?




2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik vind de nieuwe bloglook... lelijk en saai (Hollands gezegd van mij he!) :) Maar dat komt misschien omdat ik het op 'magazine' heb staan. Een échte big fat greek wedding,stel je voor! Dat arme kindje. Gebedje komt, via St. Maria Goretti. Cléo

Dieke zei

Leuke nieuwe look!Mooi houtig is niet lelijk ;-) en die 7 quick takes zijn fijn om even bij de koffie te lezen! x

Dit vind je misschien ook wel leuk...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...