donderdag 21 juni 2012

Common Good Foundation

This time a link to an English blog.

Volg deze link om een blog te lezen die ik heb geschreven in opdracht van de Common Good Foundation.
Common good is een organisatie binnen onze kerk die probeerd de mensen in de kerk meer bewust te maken van de armoede en onrechtvaardigheid om ons heen, en dan vooral wat er aan gedaan kan worden. Ze werken samen met allerlei verschillende projecten in de hele stad en proberen kerkleden enthousiast te maken om barmhartig te leven en vrijwilligerswerk te doen. Samen met Common Good organiseer ik dit weekend een slaapfeestje voor meiden uit een sloppenwijk. Popcorn, films, knutselen maar ook praatjes met inhoud en leren liefhebben staat op het programma... ik zal er volgende week meer over schrijven!

5 opmerkingen:

Ina Postma zei

Hoi Anneke, leuk om te lezen.
Dit heb ik voorgesteld als onderwerp voor op een bijbelstudie avond. Ik ga daar iets over bij elkaar zoeken om te bespreken ik ken wel de Micha zondagen maar ik had nog nooit van Common Good Foundation gehoord! Is dat een landelijke of wereldwijde organisatie?
Ik ga direct kijken of wij er ook iets mee kunnen!
Hartelijke groet,
Ina

Anoniem zei

Die meisjes gaan zich zo amuseren bij jou! Cléo (geraak niet ingelogd via wordpress)

Anneke Jagau zei

Hoi Ina,
The common good foundation is een organisatie van onze kerk hier in Zuid Afrika, The Common Ground Church. Ze richten zich dus echt op de problematiek maar vooral ook mogelijkheden om vrijwilliger te zijn hier in Kaapstad.
Maar ik denk dat het goed zou zijn voor iedere kerk om zo'n soort werkgroep te hebben. Wat ze eigenlijk doen is kijken wat voor organisaties er actief zijn binnen de stad en wat voor vrijwillligers ze nodig hebben. En dan proberen ze organisaties te linken met vrijwilligers. Ze vinden het ook heel belangrijk dat mensen zich bewust zijn van de rol die ze als christen kunnen maar vooral moeten spelen, vandaar de blog.
Succes met het voorbereiden van een bijbelstudie, leuk onderwerp!

Ina Postma zei

Wat een goed initiatief! Ik heb het gevoel dat jij er daar in Afrika veel meer met de neus bovenop zit, omdat ik daar meer armoede en oneerlijke handel verwacht, maar misschien kom ik hier ook nog wel het nodige tegen Ik blijf dit blog even volgen, al zou het alleen maar om de ideeën gaan. Tips zijn ook welkom, natuurlijk!

Hartelijke groet,
Ina

Anoniem zei

anneke,

ik ben even alles aan het bijlezen.
Heerlijk hoe je schrijft en herkenbaar scherp over sommige dingen.
Helemaal uit het hart gegrepen.
Ik heb er ooit een workshop over gevolgd van een vrouw van AIM die veel rondom transformational development deed. Check als je meer wilt weten: http://schoenenuit.com/index.php?option=com_content&view=article&id=259:how-can-i-help-you&catid=23:columns&Itemid=85
Maar de reden dat ik reageer is dat ik je artikel supergoed vind!! Raak en scherp, vers van de Hemelse pers

Grtz.Gert

Dit vind je misschien ook wel leuk...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...