woensdag 24 maart 2010

Dagelijks leven...


Ik heb zo veel dat ik graag wil vertellen over mijn werk dat ik vergeet dat mensen ook graag willen weten over hoe het persoonlijk met me gaat. Dus nu een persoonlijke blog zodat iedereen op de hoogte is. Na een paar maand aan het werk te zijn hier in Kaapstad kan ik nog steeds zeggen dat het heel erg goed gaat met mij. Hoewel het werk soms moeilijk is vind ik het enorm uitdagend en geniet ik van iedere dag. Ik heb superleuke collega’s en het is fijn om als een team samen te kunnen werken. Ik woon in Pinelands, een rustige wijk niet al te ver van het centrum van Kaapstad, samen met 3 Zuid Afrikaanse collega’s. De meeste vrijwilligers wonen in een ander huis dicht bij het strand met een fantastisch uitzicht op de Tafelberg. Schitterend om daar te wonen maar omdat het heel ver bij Hartmut vandaan is en omdat het een heel rijke wijk waar ik elke keer het gevoel krijg in een ‘nepwereld’ te zijn heb ik er voor gekozen om in het andere huis van YfC te wonen. En het is er heerlijk, ’s ochtends voor we met de auto naar het werk vertrekken ga ik vaak een rondje hardlopen. Ik kom dan kinderen tegen in hun mooie schooluniform, geniet van het uitzicht op de Tafelberg en kom helemaal tot rust. Naar het kantoor is, afhankelijk van het verkeer 15 minuten tot een uur met de auto. Ik heb daar een bureau en daarvandaan bel ik cliënten, heb ik counselingsessies en werk ik aan administratie-dingen. Ik werk gelukkig lang niet altijd op kantoor, ik ben 2 dagen in de week in het ziekenhuis en 1 dag in de week werk ik op een school.

Hartmut is begonnen met zijn master. Hij heeft het heel erg naar zijn zin, anders dan in Europa heeft hij bij de master geen college’s maar is hij fulltime onderzoeker en lesassistent. Hij heeft ook erg leuke collega’s waar we in de weekenden vaak dingen mee doen. Naast het werk is er ook genoeg te doen in Kaapstad. Alle omliggende bergen nodigen uit tot lange klim en klauterwandelingen met schitterende uitzichten. Aangezien Kaapstad aan twee oceanen ligt zijn er ontzettend veel mooie stranden en ook in de stad zelf is er cultureel gezien genoeg te doen. Concerten, tentoonstellingen en musea… we zijn er nog haast niet aan toe gekomen aangezien het zo lang we hier zijn heerlijk zomerweer geweest is. Ik hoor dat bij jullie de lente aan de deur klopt, bij ons komt de herfst er aan. Mooie gekleurde bladeren aan de bomen, eekhoorntjes en veel rijpe vruchten. Ik heb zonet guave jam gemaakt van guaves uit onze tuin.

De foto’s zijn niet alleen maar mooie plaatjes maar geven een kijkje in mijn leven. Vlnr en van boven naar onder. Het huis waar ik woon, mijn collega’s en ik, uitzicht op het gedeelte van Kaapstad waar ik woon vanaf ‘Devils Peak’, met Hartmut en een paar van zijn collega’s bij Kaap de Goede Hoop, genieten van het uitzicht van een berg in Kylemore, het ziekenhuis waar ik werk, kaap de Goede Hoop, Ik op het strand bij Muizenberg en een mooi plaatje van de Indische Oceaan.

Heel veel liefs van een genietende Anneke!

3 opmerkingen:

Cléo zei

Oh Anneke, nu genieten wij vanop afstand een beetje mee!

Annelies zei

Hoe vet is het om te zeggen "ik heb net guave jam gemaakt van de guaves in mijn tuin"!:) Het ziet er daar echt zo mooi uit, hopelijk vind ik ooit de tijd (en het gel *kuch*) om jullie te komen bezoeken! Maar tot dan zal het bij korte skypejes en leuke blogtekstjes blijven. Da's ook al leuk:)

Annelies zei

(en dat moest dus "geld" zijn:))

Dit vind je misschien ook wel leuk...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...