Laatst had ik het er met een vriendin, die kok is, over het delen van recepten. Sommige mensen kunnen heel geheimzinnig doen over de gerechten die ze koken. Als je vraagt naar het recept of de ingrediƫnten wordt er meegedeeld dat het een familiegeheim is. Ik heb op zich niets tegen familiegeheimen (of toch niet de familiegeheimen die over heerlijke gerechten gaan) maar onze conclusie was dat recepten gedeeld zouden moeten worden.
Ik hoef nooit
boterhammetjes met kaas mee te nemen naar mijn werk omdat iedere dag van de
week een andere collega verantwoordelijk is voor de lunch. Zo hoef je er zelf
niet altijd om te denken en proef je lekkere dingen die andere mensen maken. Het
grootste compliment dat je kan krijgen is uiteraard als er naar het recept
gevraagd wordt. En dat werd bij onderstaand gerecht gretig gedaan. Het is een
heel simpele lunch. Mijn inspiratie voor dit recept haalde ik uit wat ik nog in
de kast had staan en wat er in de aanbieding was bij de groentewinkel. De
smaken combineren heerlijk en door de aardappels is het ook lekker vullend.
Krieltjes en boontjes
salade
- 750 gram krieltjes
- 500 gram boontjes
- 2 dunne lente-uitjes
- Blikje tonijn
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 eetlepel mosterd
- 2 eetlepels witte azijn
- Peper en zout
Was alle groenten en snij
de uiteinden van de boontjes. Kook de krieltjes in de schil tot ze zacht maar
nog niet papperig zijn. Kook de boontjes lekker knapperig. Laat alles afkoelen.
Halveer de krieltjes en snij
de lente uitjes in dunne plakjes. Meng de krieltjes, de uitjes, de boontjes en
het blikje tonijn. Mix in een schaaltje de mayonaise, de mosterd en de azijn
samen tot een sausje en roer dit door de salade. Voeg wat meer van de ‘natte ingrediĆ«nten’
toe als je de salade te droog vind. Voeg peper en zout toe naar smaak.
Omdat het oog ook wat wil
serveerde ik het op een bedje van verse spinazie en maakte ik het af met een
paar in plakjes gesneden appels. Ik denk dat ik de volgende keer dat ik de
salade maak nog een extra appeltje in stukjes ga snijden om die er ook door te
mengen want de fris zoete smaak van de appel gaf de salade net dat beetje extra…
Geen opmerkingen:
Een reactie posten