vrijdag 25 maart 2011

Dansende nonnen en andere nieuwtjes...

Deze keer een blog met een andere set-up dan normaal. Na meer dan een jaar artikelachtige verhalen schrijven heb ik wel eens zin in wat anders. Dus bij dezen, suggesties of ideeën over wat jullie graag op deze blog willen zien zijn altijd welkom! Vandaag kies ik voor allemaal korte puntjes om jullie een inzichtje te geven in mijn leven.

  • Ik ben nog altijd illegaal, maar het voelt al niet meer zo spannend. De politie is nog niet aan de deur gekomen om me te arresteren, het gewone leven gaat gewoon door. Het voelt haast normaal om illegaal te zijn. Iedere keer als we naar home affairs bellen beloven ze dat mijn visum binnenkort klaar zal zijn, maar binnenkort is blijkbaar een heel rekbaar begrip. Ik hoop alleen dat het klaar is voor Pasen want dan willen we graag naar Namibië om Hartmut’s ouders te bezoeken.
  • De afgelopen weken ben ik erg druk geweest met een training. 2 weken geleden werd ik getraind als trainer voor een counseling-cursus. Een supermethode die ik zelf al het hele jaar gebruikt heb en waarvoor ik nu dus trainer ben. Dat betekende dat ik voor het eerst sinds we getrouwd zijn een week bij Hartmut weg was. Dat was niet zo leuk, maar gelukkig was de training ontzettend goed en heb ik veel kunnen leren. Zo veel dat ik de week erna als trainer mocht meedraaien bij een cursus die hier in Kaapstad gegeven werd. Leuk om het geleerde gelijk in praktijk te kunnen brengen.
  • Omdat er ontzettend veel vrijwilligers zijn bij Youth for Christ die het werk kunnen doen heb ik besloten om daar een stapje terug te doen om mijn tijd en energie aan andere projecten te besteden. Ik werk nu als vrijwilliger bij de kerk waar ik heen ga en dit is erg leuk. De kerk heeft namelijk partnerrelaties met een heleboel organisaties binnen Cape Town. Het doel daarmee is dat ze zo veel mogelijk kerkleden aan het werk willen zien in projecten. Het is leuk om te leren hoe andere organisaties werken en ik denk dat het kostbare ervaring is waar ik in de toekomst veel aan zal hebben.
  • Dinsdagochtend draai ik mee in een literacy-project. Slechts 25% van de kinderen hier verlaat school met een diploma. De meesten gaan eerder weg en vaak is een van de grootste redenen dat ze zo’n grote achterstand hebben dat het niet meer op te halen valt in de normale klassensetting. Wat wij doen is een lees-project met de kinderen uit de jongste groepen. We halen ze uit de klas en doen een-op-een spelletjes, we lezen boeken en schrijven woorden. Vaak zijn ze bang om te lezen omdat ze thuis geen engels spreken. Ze weten dus niet hoe ze woorden moeten uitspreken en wat de juiste volgorde van een zin is. Het is geweldig om de kinderen te laten ontdekken hoe leuk letters, woorden en boekjes zijn en om ze op die manier een duwtje in de rug te geven in hun schoolcarrière.
  • Gisteren heb ik een aerobicsles gegeven in een wel heel bijzondere setting. 5 zwangere vrouwen, 3 nonnen(die voor de meiden zorgen) en een peutertje stonden te springen op mijn muziek. Ik gaf een les in het vluchthuis over gezond leven en om het gelijk in de praktijk te brengen had ik mijn sportkleren aangetrokken en de radio meegenomen. Het was een succes want toen we klaar waren met mijn lesje, en iedereen warm en nat was van het zweet werd de radio een beetje harder gezet en verraste een van de nonnen ons, in haar mooie witte nonnenjurk met een schitterende discodans. De rest kon natuurlijk niet achterblijven en een half uur later zat iedereen gierend van het lachen na te praten over wie de mooiste dansmoves had. Een onverwachte geweldige avond. En het is maar weer eens bewezen, nonnen zijn zo saai nog niet….

Dat was het voor vandaag! Geniet van jullie weekend, liefs uit Cape Town!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik snakte alweer even naar wat nieuws uit Kaapstad! En na je berichtje gelezen te hebben, duidelijk ook naar foto's van die aerobicsles! :D
Dit is wel een leuk concept, gelijkend op de 'friday quick takes' (je kiest zelf hoeveel), met kleine puntjes nieuws, hapklare brokken om toch weer helemaal 'bij' te zijn met jouw/jullie bezigheden en leven daar. Ook gewoon 'onozel nieuws', zoals 'Harmut eet graag tomaten, maar niet als ik ze maak, want dan...', dat soort dingen. Of is dat te privé op zulk een nieuwsblog? De langere stukken kan je nog steeds kwijt in je digitale nieuwsbrief (toch?)
Even om te zeggen dat ik toevallig (nu ja, zon schijnt hier en lente is in 't land, welk toeval?) veel aan je denk en ook droom. Vorige week een nare droom, dat we weer met z'n allen in Namibië waren (hoera!) en rondreisden met een caravan. Het liep evenwel niet helemaal vlot en ik maakte met wat zorgen en ik weet niet waarom. Toen heb ik op de fiets maar snel voor je gebeden, dat kan immers nooit kwaad. De herfst is daar alweer begonnen, raar he, terwijl wij de lente (wanhopig) opsnuiven.
Ik hoop dat jullie in Namibië geraken met Pasen. Dikke knuffel toegestuurd vanuit Leuven, Cléo

Anoniem zei

Hoi Ann! Fijn om van je te horen... Dit blog is heel leuk omdat we zo even een inkijk krijgen in je activiteiten. ik zou zeggen: wissel het af! Want je blogs met 'artikel achtige verhalen' zijn ook zeer boeiend om te lezen. Te meer omdat die artikelen vragen om gesprek en discussie! Na het lezen van die blogs heb ik altijd het gevoel een standpunt te moeten innemen. (positief)

Anywho, fijn om te lezen wat je doet, hoe je dat doet en dat je er plezier aan beleeft! Geluk en zegen, ook bij je activiteiten in de kerk. xxx Dieke

Anoniem zei

Nonnen zijn cool!
Allé, de meeste toch.
Word je dan nog steeds gesteund door YFC? Een leuk idee voor op je blog is misschien om eens te beschrijven wat je doorheen een typische (nu ja, je weet wel) dag doet. Lijkt me wel leuk om een dagje met je "mee te lopen".
Laat ons hopen dat je je visum op tijd krijgt!

Annelies zei

Ik zit ook vaak met hetzelfde probleem: wat beschrijf je op je blog als je het gevoel hebt dat alles wat je doet 'alledaags' is, eens je in een routine zit. Zo'n blog met puntjes in dan inderdaad een leuk idee omdat je een aantal kleine dingetjes kwijt kan die de moeite niet waard lijken om alleen in een berichtje te staan.
Zo meer van die alledaagse dingen zijn altijd leuk om te lezen: gekke dingen die je ziet in de supermarkt, hoe het weer daar is (ik kan het zo niet goed vatten: lente in Europa, herfst in Zuid-Afrika en nog steeds winter hier in Canada) en... receptjes! Hoe kook je al je Anneke-lekkernijen met andere ingrediënten enzo!:)
Liefs,

Annelies

Dit vind je misschien ook wel leuk...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...