woensdag 11 maart 2009

Eeuwigdurende liefde...

Dag mooi blank meisje, wil je met me trouwen? Ik ben ongeveer net zo groot als jij.
Oh, je vindt dat geen goede reden? ik kan ook heel lief zijn, en goed chapati's bakken.

Ik zal wel gek zijn dat ik niet in ga op dergelijke aanzoeken, wie wil er nou niet een knappe afrikaanse man die net zo lang is als ik en bovendien zegt dat hij goed kan koken?
Misschien komt het doordat we hier de keuze hebben. Als blanke vrouw verkeer je hier in de luxe positie dat iedere man zijn uiterste best doet om een goede indruk te maken. Van medestudent tot dokter, van bewaker tot broodverkoper. Goed voor je zelfvertrouwen, dat wel.
Ik begin bijna te geloven dat ik inderdaad het mooiste, grappigste en liefste meisje ben dat er op aarde rondloopt. Totdat ik de man die me 5 seconden geleden eeuwigdurende liefde verklaarde hetzelfde hoor zeggen tegen Renee of Evelien. Eeuwigdurend betekent hier blijkbaar iets anders.
Trouw zijn ook, de meeste getrouwde mannen houden er een minnares op na. Ze worden 'sugardaddy's' genoemd. Oudere, meestal getrouwde mannen die jonge studentes overladen met cadeau's en aandacht in ruil voor seks. De overheid voert hiertegen campagne maar veel lijkt het niet te helpen, 's Avonds laat zie ik vaak dat meisjes uit ons ons hostel gedropt worden door een man met een dure auto. Dit is voor hen de manier om mee te kunnen doen in de eeuwige concurrentiestrijd die ook hier de vrouwen niet vreemd is. De mooiste kleren, de mooiste tas, het mooiste kapsel, je moet er wat voor over hebben als je het geld niet hebt.
De jongens in ons hostel klagen heel wat af over de ugandese meisjes, ze zijn veeleisend, jaloers en hebben geen respect. Ze hebben nog niet het geld om de meisjes alles te geven wat hun hartje begeert en zijn daarom geen aantrekkelijke partij. Of dat waar is kan ik niet zeggen, de meisjes zelf praten niet met ons, waarschijnlijk zien ze iedere blanke vrouw als een rivaal op het gebied van de mannen waar je best met een grote boog omheen loopt.

Naast mijn dagelijkse teleurstelling in de 'Ugandese man en zijn niet bestaande trouw' gaat het goed met me. Het werk is interessant, soms emotioneel zwaar vanwege de vele dingen die er mis gaan maar ik leer veel. En buiten het werk om is er ook genoeg te doen, afgelopen weekend ben ik naar een theateravond van de Nederlandstalige inwoners van Kampala geweest, erg grappig! Komende vrijdag gaan we voor een weekend weg naar de Sipi-falls, volgens zeggen de mooiste en meest romantische watervallen van Uganda. En de vrijdag erna ga ik voor twee weken naar Kenia, ik kijk er erg naar uit om mijn vrienden weer te zien. Genoeg leuke vooruitzichten dus!

Heel veel liefs... Anneke
PS: voor de mensen die zich zorgen maken, ik ben niet van plan het begrip 'eeuwige trouw' uit mijn woordenboek te schrappen. Hartmut kan op me rekenen...

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Dankjewel :-)

Evelien zei

Haha, blij dat Hartmut zo'n trouwe vriendin heeft!! :)
Dikke knuffel,
Evelien S.

Anoniem zei

wie is die anoniem??
toch wel die ene he!
liefs van ons 6sen.

Erik zei

hey, ik wil wel dat Hartmut aanblijft hoor.... anders krijg je van die lastige dingen als eerwraak:p dus pas maar vast op......

Anoniem zei

Laat ze maar kletsen, blij jezelf een lieve hollandse meid,dochter vriendin en nichtje groetjes van ons uut hiemse

Dit vind je misschien ook wel leuk...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...