woensdag 7 maart 2012

Life in Cape Town.... Mountains

Naast de schitterende stranden waar ik twee weken geleden over schreef is Kaapstad ook omgeven door prachtige bergen. De iconische Tafelberg is uiteraard de bekendste, maar daarnaast zijn er nog heel veel andere bergen met leuke wandel en klautertochten en adembenemende vergezichten als beloning als je eenmaal aan de top bent. Ik denk niet dat ik een favoriet heb. Ik vind Devils Peak heerlijk omdat het 5 minuten rijden is om er te komen, maar ik moet eerlijk zeggen dat we nog nooit de top gehaald hebben omdat we de top niet kunnen vinden. Klinkt raar? Dat dacht ik ook totdat ik het zelf probeerde. Je ziet wel waar je heen moet als je onderaan staat maar als je eenmaal halverwege ben verlies je het overzicht en is het moeilijk om na te gaan welke van de toppen nou precies de echte top is. En het is nog veel moeilijker om, als je eenmaal hebt uitgevonden welke top de hoogste is, daar dan ook werkelijk te komen. Maar ik ben er zeker van dat het ons ooit gaat lukken.
Een andere winnaar is Lions Head, een uurtje klimmen en dan sta je, gegarandeerd zonder verdwalen, aan de top. Hij is naast de tafelberg dus je hebt niet alleen uitzicht op de oceaan en de stad Kaapstad, maar ook op de Tafelberg zelf. Schitterend.
Een eindje buiten Kaapstad is het Hottentot Holland Gebergte. We zijn er al wel langs en door gereden maar Hartmut en ik hebben afgesproken dat we er deze winter heen gaan. Iedere winter zien we vanuit Kaapstad hoe de toppen van die bergen bedekt worden met sneeuw. Dat moeten we natuurlijk van dichtbij meemaken.

Klinkt goed he? Ik heb wel door dat mijn blog een beetje op een reis-magazine begint te lijken. Dat is niet helemaal zonder reden. We vinden het erg leuk als mensen langs komen zodat we hen de weg kunnen leren in de moederstad...

2 opmerkingen:

Anoniem zei

ik heb hier een zoon rondlopen die een baantje ver weg zoekt voor een paar maanden; als je misschien daar ergens iets hebt, wil je dan de tip doorgeven? Gewoon simpel baantje, afwassen en een restaurant, de tuin doen........en er is daar bij jullie genoeg moois te zien om eventuele vrije tijd goed te besteden:-)) groetjes margreet de jong

Anoniem zei

Prachtig zeg! Ik heb enorm veel zin om eens langs te komen, maar kan het voor mezelf niet verantwoorden om zoveel geld uit te geven. Tja.

Dit vind je misschien ook wel leuk...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...