vrijdag 14 augustus 2009

Over hoe 350 strikjes het startschot voor een nieuw verhaal kunnen zijn...

Ik kan een eigen strikjesfabriek beginnen. Ik heb namelijk zonet (met behulp van mijn familie) 350 zakjes snoep van een kaartje voorzien. Deze zakjes hoop ik morgen te verkopen op de rommelmarkt om geld te verdienen voor volgend jaar.
Zoals veel mensen waarschijnlijk wel weten heb ik de afgelopen jaren veel in Afrika gewerkt. Een jaar in Kisumu (Kenya) voor de organisatie van Christ’s Hope, de twee zomers erna steeds voor een aantal maanden terug om daar weer te werken en afgelopen voorjaar heb ik mijn eindstage als verloskundige gedaan in Uganda.
In die tijd is mij meer en meer duidelijk geworden dat daar mijn toekomst ligt. Ik ben altijd een beetje voorzichtig met het woordje ‘roeping’ maar ik geloof zeker dat God mij op alle mogelijke manieren in de richting van het ontwikkelingswerk duwt.

In het laatste jaar van mijn studie ben ik daarom om me heen gaan kijken wat ik nu wilde gaan doen, waar God mij wilde hebben. Samen met mijn vriend hebben we veel gezocht, gepraat, gebeden en zijn we tot de conclusie gekomen dat het het beste is dat hij nog een master gaat doen zodat hij later, als we samen ergens in Afrika werken veel kan betekenen voor de mensen die het minder hebben. Omdat we na een jaar ver uit elkaar wonen graag dichter bij elkaar willen zijn zodat we kunnen gaan nadenken over trouwen wilde ik graag bij hem in de buurt wonen. Hij wilde graag in Kaapstad studeren en daarom ben ik in die regio op zoek gegaan naar werk. Ik wilde graag betaald ontwikkelingswerk doen maar NGO’s nemen je alleen aan als je werkervaring hebt, die ik helaas nog mis. Ondertussen ken ik natuurlijk heel wat mensen die ook als zendeling werken en iemand raadde me aan om contact te zoeken met Youth For Christ. Ik stuurde hen mijn CV op en vanaf dat moment leek het alsof alle puzzelstukjes in elkaar vielen.
Ze zijn namelijk een nieuw project aan het opstarten voor tienermoeders en hadden daarvoor een verloskundige en iemand die ervaring had met het geven van seksuele en relationele voorlichting, twee dingen die ik op mijn CV heb staan en enorm graag doe! Youth for Christ is al lange tijd actief en hebben veel verschillende projecten en internationale vrijwilligers. (http://www.yfc.org.za/) Het project waaraan ik ga werken is echter nog in de opstartfase en dit vind ik een geweldige uitdaging. De precieze details over wat ik ga doen kan ik op dit moment nog niet geven, waar als jullie meer uitleg willen of specifieke dingen willen weten mogen jullie me altijd mailen, bellen en vragen om langs te komen.
Wat ik al wel kan zeggen is dat ik enerzijds in de preventie ga werken, dus les geven over scholen om jongeren op een open en eerlijke manier, te vertellen over zwangerschap, liefde, relaties en seksualiteit. Hierbij zal de bijbel mijn leidraad en fundament zijn. Daarnaast zal ik ook met tienermoeders werken. Als een verloskundige hun zwangerschap, bevalling en de tijd erna opvolgen maar ook aandacht geven aan de sociale problematiek. Is er nog een varder in beeld en kan die in rol spelen? Hoe is de relatie met de ouders, heeft het meisje huisvesting en hoe is haar financiele situatie? Ook zullen we meisjes samen brengen met dezelfde problemen zodat ze in die groepen steun kunnen vinden bij elkaar.
In Januari 2010 zal ik er beginnen te werken. In eerste een jaar maar waarschijnlijk, zal ik dat verlengen naar twee jaar. Ik heb er ontzettend veel zin aan, het is net of alles wat ik ooit gehoopt heb, alles waar ik over gedroomd heb en alles waar ik ooit voor gebeden heb nu waar gaat worden.

Ik zal in de komende maanden mijn voorbereidingen op deze site proberen bij te houden zodat jullie kunnen meelezen, meeleven en meedenken.

Liefs Anneke

4 opmerkingen:

Anniek zei

Hoi Anneke,

Gods zegen toegewenst bij de voorbereidingen en natuurlijk als je daar bent!
Wat mooi dat je een baan hebt kunnen krijgen!!

Annelies zei

Je leeft nog!:p
Ik ga echt proberen om je nog te komen bezoeken vooraleer je vertrekt zodat we nog eens lekker kunnen bijpraten. Zet die thee al maar klaar want ik ga het nodig hebben, zie er écht tegenop om afscheid te moeten nemen van Ierland...

Paula zei

Dag Anneke,

Ik zal zeker met veel enthousiasme je verhalen lezen en ik wens je veel succes met de voorbereidingen voor je verblijf in Zuid-Afrika.

Paula

Cléo zei

Hier begin ik te lezen aan je blog, vandaag : )
Ben zo benieuwd naar hoe het daar allemaal gaat!
Lijkt me prachtig, je droom helemaal kunnen beleven, écht. En God die zo met/voor je meepuzzelt.
Je bent toch wel een beetje mijn idool hoor Anneke, daar in Afrika, doing good things : ) Liefs vanuit regen-België

Dit vind je misschien ook wel leuk...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...